Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz informoval, v minulých dnech došlo k soudnímu rozhodnutí ve sporu Hany Gregorové (71) s Romanou Goščíkovou o název divadla ve prospěch druhé jmenované. Vdova po Radoslavu Brzobohatém (†79) se sama k verdiktu, na základě kterého má mimo jiné zaplatit 650 tisíc korun, vyslovit nechtěla. Vyjádřením pro Super.cz k celé kauze pověřila Hana Gregorová svoji právničku.

"Klientka si nepřeje spor zbytečně komentovat, mimo jiné proto, že rozhodčí řízení je neveřejné. Pokud se do médií dostala informace o její prohře v předmětném řízení, tak k tomu uvádím, že každý z účastníků byl ve věci částečně úspěšný, jak je uvedeno v předmětném rozhodnutí. Divadlo RB s.r.o. žalovalo paní Gregorovou o zaplacení finanční částky podstatně vyšší, než která byla přisouzená a která byla zveřejněná v médiích," uvedla advokátka Běla Kotková.

"Finanční částka, která byla přisouzená, je 1/3 z žalované částky, ve zbývající části 2/3 byla zamítnutá. Paní Gregorová předmětné rozhodnutí respektuje, s protistranou je v kontaktu, ovšem pokládá je za nesprávné, a proto podnikne ve věci další právní kroky, které jí zákon umožňuje," dodala.

"Toto vyjádření podávám se souhlasem klientky v zájmu toho, aby pokud již byla věc zveřejněná, bylo o věci referováno objektivně," uzavřela.

Oč šlo?

Herečka a principálka Romana Goščíková si od Hany Gregorové před třemi lety koupila Divadlo Radka Brzobohatého. Gregorová se ovšem rozhodla v branži podnikat dál, založila vlastní soubor a nazvala ho Divadélko Radka Brzobohatého. To se Goščíkové nelíbilo. Divadla se navíc orientovala na podobné tituly.

Reklama

Další články

Načítám