Hlavní obsah
Článek

Doma už to má Halina Pawlowská (69) svátečně nazdobené a těší se, až se na Vánoce sejde celá rodina. Kvůli strachu, že by mohli hosté do jejího domu přinést covid, se musí všichni otestovat. "O Vánocích se scházíme s širokým příbuzenstvem, protože moje maminka byla ze šesti dětí, a ty měly děti. Ale do té povolené stovky se vejdeme," smála se.

"My se tedy scházeli docela často, ale pandemie to změnila. Nevídala jsem syna, který se bál, že nás může nakazit. Předtím chodil každý den na oběd. Na Vánoce přijde i se staronovou přítelkyní, kterou moc nevidím a těším se na ni. Ale musí se otestovat," svěřila.

Sama sice nemoc nedávno prodělala, ale strach má o starou babičku. "Má sice už tři dávky, ale člověk u toho omikronu nikdy neví. Jinak jsme covid prodělali už všichni, nakazila jsem i vnuka. Jen dcera stále odolává," prozradila.

Kdo bude u stolu oproti minulým rokům chybět, je její zeť Tomáš Břínek. "Dcera se rozvedla, ale zase máme nového psa, takže ten počet doma zůstává stejný," konstatovala lakonicky Halina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám