Hlavní obsah
Článek

Hailey Bieber (27) skončila minulý měsíc v nemocnici s příznaky mrtvice. Později se ukázalo, že měla v mozku krevní sraženinu. Na svém youtubovém kanále se nyní o děsivém zážitku rozpovídala více.

Hailey snídala s manželem Justinem Bieberem (30), když ji začala brnět ruka, přestala cítit prsty a nedokázala mluvit.

„Pravá strana obličeje mi najednou visela. Nemohla jsem ze sebe dostat jedinou větu,“ popsala.

Modelku převezli do nemocnice, kde zůstala přes noc na pozorování. Naštěstí nešlo o mrtvici, ale o přechodný ischemický útok (též někdy zvaný mini mrtvice), při němž dochází k dočasnému přerušení krevního toku v cévě v mozku.

Lékaři řekli Hailey, která dlouhodobě trpí na migrény, že sraženinu způsobila kombinace nové antikoncepce, prodělání covidu a dlouhý let z Paříže do USA.

Odborníci přišli na to, že měla v srdci malý otvor, známý jako foramen ovale, který se obvykle po narození uzavírá. Sraženina se tak nejspíš ze srdce dostala do mozku.

Hailey musela na zákrok, při kterém jí otvor velký asi 12-13 mm uzavřeli. Po operaci už se plně zotavila.

„Ulevilo se mi, že jsme odhalili příčinu všeho a zavřeli mi to. Můžu na ten strašlivý zážitek konečně zapomenout a žít život naplno,“ dodala k věci.

O svém zdravotním stavu se rozhodla promluvit s odstupem, protože si chtěla být jistá, že je úplně v pořádku. Zatím preventivně bere léky na ředění krve, ale jinak se modelčin život vrátil do normálu.

Reklama

Další články

Načítám