Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Roztomilá pravnoučata britské panovnice Alžběty II. (†96) Charlotte (1) a George (2) zřejmě dovedou babičce zahrát na její citlivější strunu. Vždy distingované a umírněné královně dětská bezprostřednost vykouzlila úsměv na rtech i o víkendu během pokračujících oslav jejích devadesátých narozenin během velkolepé přehlídky Trooping the Colour, jež se koná každoročně na prostranství Horse Guards Parade ve Whitehallu v centru Londýna.

Oslavenkyni, jež byla ve svítivě zeleném kostýmku na balkoně Buckinghamského paláce nepřehlédnutelná, evidentně záleželo na tom, aby nejmladším členům královské rodiny neuniklo nic podstatného, a tak jim vše trpělivě ukazovala, i když jejich pozornost byla vrtkavá. Sama si jako obvykle nejvíc užívala průvod důstojníků a vojáků na koních. Přehlídky se účastnily na dvě stovky muzikantů a 1400 příslušníku různých vojenských složek.

Elegantní byla jako vždy i vévodkyně z Cambridge (42), která zkombinovala bledě růžový kabátek se stejně barevným kloboukem s obrovskou květinou. Do podobných jemných barevných tónů oblékla Catherine i obě své děti, a tak tentokrát kromě královny zářil do dáli ve slavnostní uniformě především její choť William.

Reklama

Další články

Načítám