Hlavní obsah
Článek

Je hvězda na hollywoodském chodníku slávy stejným meřítkem úspěchu jako Oscar? Sotva! Spousta slavných herců totiž své jméno na proslulém bulváru v Los Angeles nemá a vůbec o to nestojí.

Nedávno se hvězdy dočkala herečka Jennifer Garner, již si v nějakém filmu dokáže vybavit málokdo. Zato však všichni vědí, že je manželkou mnohem známějšího Bena Afflecka (51), jehož hvězdu byste v Hollywoodu hledali marně.

Režisér oscarového Arga a představitel Batmana není jedinou áčkovou celebritou, která je bez hvězdy. Nemají ji ani Brad Pitt (60), Leonardo DiCaprio (49), Will Smith a George Clooney (62). Dokonce ani slavné herečky Angelina Jolie (48) a Julia Roberts (56) se jí nikdy nedočkaly. Chodník je místo nich posetý jmény, jejichž nositelé ve světě filmu zdaleka tolik nezazářili.

Kde je tedy problém? Zhotovení hvězdy totiž předchází zdlouhavý proces a její držitelé se zavazují k povinnostem, což leckteré celebritě nevyhovuje. Slavné osobnosti musí přislíbit účast na ceremoniálu, na němž bude hvězda odhalena, což je mnohdy neakceptovatelné. Akt je totiž spojen s poplatkem ve výši 30 tisíc amerických dolarů (670 tisíc českých korun). A celebrity jsou spíše zvyklé na to, že se jim za akce, na nichž pózují fotografům, platí.

V galerii najdete hvězdy, které o poctu na chodníku nestojí.

Reklama

Další články

Načítám