Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Gal Gadot (38) se nechala slyšet, že jí režisér Joss Whedon během natáčení filmu Liga spravedlnosti vyhrožoval, když chtěla upravit monology své postavy Wonder Woman. Uvedla to pro izraelský televizní kanál N12 poté, co The Hollywood Reporter zveřejnil článek s několika obviněními proti režisérovi.

„Vyhrožoval, že ohrozí mou kariéru. Řekl mi, že když něco udělám jinak, postará se o to, aby moje kariéra byla v troskách. Vyřešila jsem to na místě,“ řekla Gadot.

Whedona obvinila ze šikany a toxického chování na pracovišti už celá řada herců, včetně hvězd seriálu Buffy, přemožitelka upírů Charismy Carpenter a Sarah Michelle Gellar, nebo Raye Fishera, který v Lize ztvárnil Cyborga.

Tvůrce se naopak zastal například Mark Ruffalo, který Whedona označil za „oddaného feministu“.

Režisér byl kvůli konfliktu s Gadot vyšetřován. Šetření skončilo v prosinci a společnost se nechala slyšet, že učinila nápravná opatření. Herečka poté potvrdila, že vedení Warner Bros. hovořilo i s ní.

„Měla jsem své problémy s Whedonem a Warner Bros. Vyřešili jsme to obratem. Vím, že věc důkladně prošetřovali i díky tomu, kolik času jsem s nimi sama strávila,“ komentovala v podcastu The Big Ticket.

Jakou nápravu však studia zjednala, ani sama herečka neví. „Nevím, co to znamená, jsem zvědavá, co z toho vzejde,“ doplnila.

Joss Whedon stojí jako režisér nebo scenárista za nespočtem filmových i seriálových titulů. Kromě zmiňovaných spolupracoval například na Avengers, Vetřelci: Vzkříšení, Nebezpečné rychlosti nebo novém seriálu HBO Viktoriánky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám