Hlavní obsah
Článek

Investigativní reportér a novinář Josef Klíma až při svých letošních 66. narozeninách prozradil, že netuší, kdy přesně se narodil. Důvod? Jeho matka chtěla, aby měl ve stejný den svátek i narozeniny. Protože jméno Josef připadá v kalendáři na 19. března, museli porod posouvat tak, aby se na 19. března trefil.

"Matka rodila kolem půlnoci, a to právě nevím přesně, buď na přelomu 18. a 19., anebo 19. a 20. března. Abych měl svátek Josef i narozeniny 19. března, tak poprosila porodníka, aby mě o pět minut posunul," řekl Josef Klíma.

Je tedy možné, že se narodil už 18. března pět minut před půlnocí, nebo 20. března pět minut po půlnoci. Jenže jak to bylo, se už nikdy nedozví.

"Matka mi to vyprávěla jako dítěti v době, kdy ještě nebyly moc horoskopy, a já se jako malý neptal. Pak, když byly horoskopy, tak už matka byla po smrti a já jsem nemohl zeptat," prozradil Klíma.

Kvůli zmatkům s časem jeho porodu se smíchem tvrdí, že vlastně přišel o 66 narozeninových dortů! Jeden dort dostal i letos, a navíc i „jedlou“ kytici z paprik a klobás.

"Teď jsem měl koncert v Balbínově poetické hospůdce s naší kapelou Na vlastní uši band. Slavím dvakrát a někdy i víckrát v různé dny, a tím si to odůvodňuju, že teď slavím za svátek a pak za narozeniny," dodal se smíchem Klíma.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám