Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na památku své zesnulé maminky Gabriely Vránové (†78) vydává režisér a herec Ondřej Kepka knihu s názvem Magnetický vítr Gabriely Vránové. Po jejím křtu na svou maminku v rozhovoru pro Super.cz zavzpomínal. Prozradil nám, s kým si lidé známou herečku pravidelně pletli a jaký z jejích mnoha talentů nikdo nevyužil.

Byla to především úžasná máma a herečka. Dokázala v době, kdy nebylo zvykem mít chůvy a tyhle různé služby, skloubit profesní život s životem soukromým. Samozřejmě pomáhaly babičky a úžasný táta,“ svěřil Super.cz Ondřej Kepka, kterého si všichni pamatujeme jako Honzíka z Arabely.

Vzpomíná na období, kdy se jeho mamince role doslova sypaly, i na ty chvíle, kdy nedostávala příležitosti adekvátní svému výjimečnému talentu. „Měla vždycky hodně práce a měla co dělat, ale některý talent nebyl dostatečně využitý, třeba to, že máma skvěle zpívala. Nedostala příležitost v muzikálu,“ říká její syn.

Podobně vnímá i to, že maminka zůstala zaškatulkovaná do jedné věkové kategorie. „Pro tu věkovou kategorii a její typ se příliš rolí nenachází, a to je trošku problém. Nebyla nikdy typově babičkou, ale do rolí manželek a milenek už zase obsazovali mladší. Nelze to nikomu vyčítat, osud to tak chtěl,“ krčí rameny bývalá dětská hvězda. „Když se ale na její kariéru podívám zpětně, tak si myslím, že patřila mezi ty šťastnější herce, protože těch rolí bylo v součtu hodně.“

Oblíbenou filmovou, seriálovou i divadelní herečku si velmi často pletli s její kolegyní. „Je mi velmi líto, že se nevyužila podobnost s Janou Brejchovou, kterou využil jen jeden seriál. V určité životní fázi si byly strašně podobné a pamatuju si, když jsme šli po ulici, jak lidé říkali: Hele Brejchová! Ne, ne, to je ta Vránová! Tím jsem se vždycky hrozně bavil, stačilo jít pár kroků před ní nebo za ní,“ dodal s úsměvem Ondřej Kepka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám