Hlavní obsah
Článek

Monika Binias (51), dříve Štiková, rozjíždí nový byznys. Chce lidem radit, jak na styling, ale také životosprávu a hubnutí. Nazvala se koučkou a za hodinu si chce účtovat pro začátek 300 korun. Co na to říkají odborníci na výživu?

"Tyto neřízené rady můžou způsobit spoustu problémů, a to i zdravotních," řekla Super.cz Gabriela Peacock (44), nutriční specialistka, která v oblasti výživy radí i britské královské rodině.

Binias uvedla, že nemá vzdělání v oblasti výživy, ale že za ni mluví zkušenosti a vlastní snížení váhy o třicet kilogramů.

„Většina koučů vychází z různých odborných literatur, kurzů, školení. A pak je hrstka koučů, kteří vycházejí z praxe a ze zkušeností ve svém životě, ale ten musí být opravdu pestrý, akční a plný událostí. A k těmto koučům se řadím já. Myslím si, že žádná školení, teorie a odborná literatura nenahradí zkušenosti ze života,“ míní Štiková.

Gabriela Peacock nesouhlasí. "Člověk nevzdělaný v oboru může dát spoustu rad, které mohou naopak ublížit a mohou být i nebezpečné. Může ohrozit zdraví jak fyzické, tak psychické," uvedla Gabriela, která vystudovala na Westminster University obor Health Science.

"Studovala jsem tento obor šest let na vysoké škole a tím to samozřejmě neskončilo. Mám titul z biochemie, vím, jak fungují chemické procesy v těle, věda se stále vyvíjí. Stále také navštěvuji konference, které se zabývají tématem výživy. Sama se stále vzdělávám, abych svým pacientům pomohla, a ne jim dodávala babské rady," dodala uznávaná nutriční specialistka Peacock.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám