Hlavní obsah
Článek

Bude to pomalu deset let, co se oblíbená textařka Gabriela Osvaldová (70) doslova polámala na lyžích. Přes dva roky byla odkázána na francouzské hole, jeden čas dokonce na invalidní vozík, chvílemi byla ve hře i amputace. Má za sebou spoustu operací a rehabilitací, ale je smířená s tím, že už její kotník nikdy nebude v pořádku.

"Je ke koukání, ale na chození není. Musela jsem se definitivně rozloučit s lyžováním, běhat rozhodně také nemůžu, chůzi zvládám tak tak. Jediný sport, který dělám, je plavání. A ráda bych vyzkoušela, zda bych se mohla postavit na brusle," svěřila Super.cz Osvaldová.

Tu jsme v parném létě potkali na zkoušce muzikálu Mauglí, který je jejím dalším společným dílem s manželem Ondřejem Soukupem (72) pro Divadlo Kalich. Zajímalo nás, jak s nemocnou nohou vedra zvládá a zda jí kotník neotéká. "On otéká po celý rok, takže to není velký rozdíl," míní.

"Jsem narozená ve znamení Lva a ti zvládají vedro jednoduše. Válejí se a občas přijímají potravu. A zkoušení v zoo, kde jsou zatím čtené zkoušky, není nic hrozného. Sedíme ve stínu, blízko je restaurace, kde můžeme doplňovat tekutiny. Horší by to bylo, kdyby tady herci museli skákat a předstírat, že jsou opičky. To by mi jich bylo líto," uzavřela Gábina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám