Hlavní obsah
Článek

Ples v Opeře už máme za sebou, ale plesová sezóna rozhodně nekončí. Už tenhle víkend nás čeká oblíbený Česko-Slovenský ples. My vyzpovídali módní návrhářku Tatianu Kovaříkovou, která na něj obléká například moderátorku Gabrielu Kratochvílovou (34) a na Ples v Opeře její model oblékla Vendula Pizingerová (52), na téma vhodných a nevhodných plesových outfitů.

"Určitě radím dodržovat dress code, který je napsaný na pozvánce. Když jde o ples, a zvláště velký, rozhodně tam patří dlouhé šaty," míní Táňa a nás zajímalo, jak je to na plesech například s dámským smokingem, o němž se vedou spory. Ano, či ne?

"Když bude upraven tak, aby hezky seděl, tak bych ho nevylučovala," stojí si za svým Táňa. A když už jsme byli u smokingů, dostali jsme se k mužům. Zajímalo nás, jaké největší chyby dělají. "Jako dress code se hodí smoking nebo padnoucí oblek. Ale povědomí už všeobecně natolik zavládlo, že velké chyby už se nedělají. Špatné jsou krátké ponožky i nohavice, nepadnoucí oblek. Drahé polovičky na ně musejí dávat pozor," usmívala se návrhářka.

Průšvih je, i když to dámy přeženou a na ples vyrazí jako členky komparzu na pohádku z královského dvora. Róby tohoto typu jsou k dostání v mnoha půjčovnách. "Na můj vkus je to moc. I když se podíváme na současné trendy, vede střídmost. Siluety jsou jednodušší, hladší, jemně sexy, samozřejmě dekolty. Nic není zakázáno, ale střídmost je samozřejmě lepší," myslí si Kovaříková.

A co soudí o instituci půjčoven obecně, je lepší si šaty vypůjčit, koupit nebo nechat ušít? "Záleží na tom, jak mají dámy naplánovanou plesovou sezónu, kolik plesů budou absolvovat. Spíš bych doporučila nechat si šaty ušít. Ale může to jít do tisíců, to bohužel tak je," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám