Hlavní obsah
Článek

Práce v módním průmyslu je velmi úzce spojená s cestováním. Před přehlídkou Beaty Rajské (61), která se shodou okolností uskutečnila v leteckém výcvikovém středisku, jsme tedy u přítomných dam zjišťovali, jestli nemají nějaké špatné zkušenosti s létáním.

Gabriela Kratochvílová (34) zažila velmi nepříjemný let do Šanghaje. Nejenže její cesta trvala víc než jeden den, ale také prožila rozmary počasí. „Měla jsem štěstí na velmi silné turbulence, kdy jsme se museli pásat, vylétly nám kyslíkové masky a i letuška vypadala velmi vyděšeně. Sama jsem měla co dělat, abych nepropukla v paniku,” vzpomíná Česká Miss 2013.

Na nepříjemný let zavzpomínala i návrhářka Beata Rajská. Té před mnoha lety na palubě zkolaboval její syn. „Náš syn dostával v letadle křeče. Byla jsem překvapená, že na palubě nebyl lékař. Injekci mu píchala zdravotní sestra, která byla shodou okolností porodní asistentka. Tenkrát jsem odmodlila všechny modlitby, které jsem znala,” popsala známá designérka hrůzný let, který měl ale naštěstí dobrý konec.

Nemilou zkušenost s létáním má i Aneta Vignerová (36). „Jednou se mi stalo, že jsem letěla do Argentiny, čtrnáct hodin. Podařilo se mi na celou dobu usnout a mezitím mi otekly nohy a já jsem nebyla schopná dopnout kozačky. Musela jsem proto jít bosa na pasovou kontrolu,” vzpomíná Miss ČR 2009.

V momentu, kdy se modelka Markéta Divišová stala maminkou, jí začalo vadit létání vůbec. Jedinou respondentkou z naší ankety, která se v letadle cítí jako doma, je tedy Veronika Procházková. Pevně doufáme, že jí tento přístup co nejdéle vydrží.

Reklama

Další články

Načítám