Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Soutěžící na Eurovizi zahájili druhé kolo zkoušek v Globe Areně, i Gábina Gunčíková (30) ho má už za sebou. A protože tentokrát mohla být přítomna média, můžeme se podívat, za co vlastně Gábina ve Stockholmu sklízí chválu.

Nutno říct, že píseň I Stand naživo a s grafikou promítanou na obrovských panelech za Gábinou zní mnohem lépe než ve videoklipu a i působí mnohem energičtěji, přestože zpěvačka v podstatě nemá žádnou choreografii. Její pohyby vycházejí přirozeně z melodie.

I po druhé zkoušce následovala tisková konference. Těch Gunčíková absolvovala již několik, novináře zajímá její spolupráce s hlasovým trenérem Kenem Tamplinem, nedávná účast na tour Rock Meets Classic nebo spolupráce se Sarou Biglert a Christianem Schneiderem, kteří pro ni píseň I Stand složili. A také - a to je otázka, která se opakuje -, zda Gábina cítí tlak kvůli tomu, že se Česká republika zatím nikdy do finále Eurovize neprobojovala. „Necítím tlak, je to pro mě spíš velká výzva. Udělám pro to vše, co je v mých silách,“ odpovídá Gunčíková.

Ohlasy jsou zatím příznivé. Hodně se také mluví o zpěvácích z Ruska, Arménie, Ukrajiny, Izraele nebo Austrálie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám