Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Gabriela Gunčíková (30) je od neděle ve Stockholmu, kde se díky loňskému vítězství Månse Zelmerlöwa koná Velká cena Eurovize 2016. Stihla už rozdat několik rozhovorů, zúčastnit se setkání s fanoušky, kterými se pomalu, ale jistě plní město, absolvovala první velkou zkoušku na pódiu v Globe Areně a hodně času tráví zkoušením ve studiu. To hlavní ji čeká 10. května, kdy předstoupí před publikum zde ve Stockholmu a skrze televizní obrazovky také v dalších zemích Evropy včetně České republiky (ČT2). Finále se bude poprvé vysílat také ve Spojených státech.

Ohlasy má Gábina a český tým obecně zatím skvělé. Zvukoví a obrazoví odborníci v Globe Areně Čechům vysekli poklonu za zvuk i grafické efekty, které Gábinu a její soutěžní píseň I Stand doprovodí, zpěvačku zase zastavují novináři i fandové se slovy chvály, ať už co se týče jejího hlasu nebo vystoupení komplexně. Zkoušky soutěžících je totiž možné sledovat živě na velké obrazovce v zázemí pro novináře a členy delegací.

Dnes byl poslední, čtvrtý den prvních zkoušek (další budou následovat). Tým složený ze zástupců webu ESCToday, jenž monitoruje přípravy a veškeré dění na soutěži, po každém z nich udělil body podle toho, jak je který interpret zaujal. O tom, že po prvních dvou dnech Gábina vedla, jsme informovali. A čerstvě zveřejněné výsledky ukazují, že se svými 110 body nechala za zády 40 z celkem 41 soupeřů. Více bodů dostala jen zpěvačka z Ukrajiny (119). Na základě tohoto ESCToday předpovídá Gábině postup do finále. Ten mají v rukou především hlasující diváci, rozhodně je to ale známka toho, že se ve Stockholmu o české delegaci ví a že patří k těm výrazným.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám