Hlavní obsah
Článek

Prvním úspěchem Gabriely Gunčíkové (30), která Českou republiku reprezentuje na Eurovizi ve Stockholmu, bylo její zvolení polskými fanoušky nejkrásnější ženou letošního ročníku soutěže. To samozřejmě potěší, je to znak, že se o Gábině mezi zahraničními fanoušky, kteří jí mohou poslat hlasy, ví. Důležitější jsou ale ocenění za výkon na pódiu. A i takového se jí už dostalo.

Gunčíková měla v úterý první zkoušku v Globe Areně, kdy se ladí technické záležitosti jako zvuk, světla, grafika, postavení kamer, sled záběrů atd., aby její vystoupení vypadalo při přenosu v hale i v televizi co nejlépe. Zkoušky jsou přitom vždy promítány na velkou obrazovku v místnosti pro novináře a členy delegací, kteří zde mohou jednotlivé soutěžící sledovat živě. Po každém zkušebním dnu pak tým složený ze zástupců webu ESCToday, jenž monitoruje eurovizní dění a na sociálních sítích má početnou základnu sledujících (téměř 30 tis.), udělí body podle toho, který soutěžící je nejvíc zaujal.

A Gábina podle nich byla se svým výkonem jednoznačně nejlepší, dostala 110 bodů (druhé místo v úterý obsadilo Rakousko s 57 body). Dokonce zatím úplně nejlepší. Z pondělních zkoušek si nejvíce bodů odnesla Arménie, a to 92.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám