Hlavní obsah
Článek

Pouhé dva týdny pobytu v Londýně stačily Gabriele Frankové (30) na to, aby se zamilovala do britských památek, parků a pikniků. Do Anglie odjela na kurz angličtiny, který získala jako vítězka soutěže krásy. Česká Miss 2014 sice doposud mluvila anglicky obstojně, ale dvoutýdenní procvičování by jí mělo pomoci i v komunikaci na finále Miss Universe, které ji na podzim čeká.

„Studium a celý pobyt jsem si užila. Ve třídě nás bylo dvanáct, většina Švýcaři a pak Italové, tak občas jsem místo angličtiny procvičovala i italštinu a němčinu,“ směje se Gabriela a dodává: „Výuka v této škole je hodně kreativní a není to pouze nudné šprtání. Hráli jsme i hry a soutěžili například ve správné gramatice. Moje třída byla hodně soutěživá, takže jsem se často dost pobavila.“

Po dopolední výuce Gabriela každý den vyrazila za památkami a doslova ji uchvátil Kensingtonský park, kde si užívala pikniky, ale chodila si i zaběhat, aby si udržela kondici.

Když už Gabriele londýnské památky nestačily, rozhodla se o volném víkendu podívat i mimo Londýn a vypravila se do Windsoru, Stonehenge, Salisbury a Cambridge. Nevěřila vlastním očím, když na jízdence četla, že odjezd je z nástupiště 9 a ¾, tedy z nástupiště, odkud do Bradavic odjížděl Harry Potter.

A co dalšího Gabrielu v Anglii zaujalo? „Lidé jsou tu velmi přátelští. Je velmi sympatické přicházet každý den do školy, když vás u vrátnice zdraví milý starší pán, popřeje vám hezký den a usmívá se na vás od ucha k uchu. Pánové pouští dámy si v metru sednout a nemusí to být pouze starší ženy, pustí i mladou slečnu. Co mě baví, je každodenní cesta k metru. Protože tu metro nejezdí tak často, mnoho lidí vychází z domu ve stejnou chvíli a po ulici se vytvoří řada lidí jdoucích na metro. Každé ráno za sebou zabouchnu dveře a zařadím se mezi ně. Když nasednu do metra, většina žen vytáhne líčení a začne se v metru malovat. Pravda, nač ztrácet čas,“ komentuje svoji cestu do školy s úsměvem Gabriela.

Související témata:
Pobyty

Reklama

Další články

Načítám