Hlavní obsah
Článek

Zazářit na události s největší koncentrací filmových hvězd není vůbec jednoduché. Herečky se prezentují modely ušitými na míru a snaží se pro sebe utrhnout alespoň pár vteřin z přímého přenosu, který je sledován po celém světě.

Letos nebyla o filmové hvězdy nouze. Jenom mezi nominovanými figurovaly Julia Roberts, Meryl Streep, Amy Adams, Cate Blanchett, Sandra Bullock či Jennifer Lawrence a v losangeleském Kodak Theatre zasedli další vzácní hosté jako Angelina Jolie. Divákům, kteří několikahodinovou show sledovali, však v paměti utkvěla především velkoformátová herečka Gabourey Sidibe, která pro sebe v jednu chvíli zabrala téměř celé jeviště.

Jednoznačně nejrozměrnější hollywoodská hvězda všem ukázala, že si ze své nadváhy nic nedělá, a oděla se do pestrého modelu, který by v menším provedení slušel spíše pohádkové princezně. Gabourey na letošním ceremoniálu předala cenu za nejlepší střih, kterou získali tvůrci Gravitace, a zavzpomínala na časy, kdy měla sama Oscara na dosah. Před čtyřmi lety se totiž dočkala díky dramatu Precious nominace za ženský herecký výkon v hlavní roli.

Boubelka Gabourey Sidibe sice filmovou trofej ve své sbírce nemá, ale na ceremoniálu na sebe strhla pozornost navzdory tomu, že byla pouze předávající. Pro diváky je díky své statné postavě rozhodně zapamatovatelnější než film 12 let v řetězech, který bodoval v hlavní kategorii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám