Hlavní obsah
Článek

Už teď mu za jeho výkon ve snímku Bohemian Rhapsody spousta lidí predikuje Oscara. Fantastický snímek se skvělým obsazením je trhákem v kinech a nikdo nemluví o ničem jiném než o tom, jak se představitel slavného Freddieho Mercuryho (†45) Rami Malek (37) originálu věrně podobá. Ramimu vzdali hold nejen fanoušci, ale také řada celebrit, jako je Christian Slater, Robert Downey Jr. a mnoho dalších. Podívejte se tedy na několik zajímavostí o jeho životě.

Dvojče Sami

Malek má identické dvojče, bratra Samiho, který je mu značně podobný. Se Samim si dokonce jednou vyměnil roli u zkoušky z dramatu na vysoké škole. Díky Samimu Rami zkoušku zvládl. Sami je mladší o čtyři minuty a je učitelem.

Sestra lékařka

Ramiho starší sestra Yasmine je uznávanou lékařkou. Yasmine na své „malé“ bratry bedlivě dohlíží a velmi je podporuje v jejich kariérách.

Rodiče z Egypta

Přestože se Rami narodil v Kalifornii, jeho rodiče pochází z Egypta. Exotické kořeny v sobě rozhodně nezapře. Jeho otec prováděl turisty po Káhiře a jeho maminka pracovala jako účetní.

Na střední školu chodil s celebritami

Rami chodil na střední školu Notre Dame High School v Kalifornii. Jeho spolužačkami byly například herečky Rachel Bilson nebo Kirsten Dunst.

Herecké začátky

Každý někde musí začít, a tak si i Rami prošel malými rolemi v seriálech a filmech. Zahrál si například v seriálu Gilmorova děvčata, filmu Noc v muzeu po boku Bena Stillera nebo ve čtvrtém pokračování ságy Stmívání, kde ztvárnil upíra se schopností ovládat živly.

Ceny Emmy

V roce 2016 si Malek odnesl dvě ceny Emmy, a to za nejlepší hlavní roli a nejlepší hlavní roli podle kritiků v seriálu Mr. Robot. Byl nominovaný celkem na sedm ocenění.

Sexuální orientace

Přestože se hojně spekuluje o tom, že je gay, Malek podle všeho v současné době randí s hereckou kolegyní z filmu Bohemian Rhapsody, Lucy Boynton. Ta ve filmu ztvárnila Mercuryho dlouholetou lásku Mary. Přestože o svém vztahu veřejně příliš nemluví, ani trochu ho neskrývají.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám