Hlavní obsah
Článek

Zpěvák David Kraus (44) samozřejmě svou slečnu, tenistku Báru Strýcovou, bezmezně miluje, přeje jí vyhrát všechny zápasy i turnaje, klidně i v mužské kategorii, když bude chtít, tentokrát se ale modlí, aby dostala nášup od české kolegyně Petry Kvitové. Co o své dívce řekl a proč je tak „zákeřný“?

V kostce jde o to, že již v sobotu pátého listopadu startuje v Česku série koncertů věnovaná vzpomínce na Freddieho Mercuryho (†45). A David si přeje, aby jeho holka na první štaci v pražské Lucerně nechyběla.

Strýcová je na turnaji WTA Elite Trophy v čínském městě Ču-chaj. Kdyby v pátek s Petrou Kvitovou prohrála, může přiletět pozorovat pěvecký výkon nejen svého chlapce. Jinak má mladý Kraus „smolíka“.

„V sobotu by už mohla být Bára v Praze, moc bych si to přál,“ řekl David. Pro něj jde o velkou srdeční záležitost. Mercuryho poprvé slyšel 20. dubna 1991. Pamatuje si to přesně, jelikož dostal od rodičů kvůli průšvihu ve škole zaracha a v televizi viděl přímý přenos koncertu.

„Od té doby je pro mě Freddie nejdůležitějším zpěvákem. Díky němu zpívám,“ tvrdí syn Jana a Jany Krausových.

S renomovanými hudebníky z uznávané skupiny Prague Queen kromě něj vystoupí například Kamil Střihavka, Aleš Brichta, Bohuš Matuš, David Uličník a mnozí další, večerem plným všech hitů Queenů bude provázet Vladimír Hron.

Koncerty (kromě Prahy se konají v Pardubicích a Brně, v plánu jsou i další města) zaštítil Peter Freestone, bývalý tajemník Freddieho Mercuryho.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám