Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Den kýžené obnovené premiéry muzikálu Fantom opery nastal tento pátek v divadle GoJa Music Hall, ovšem s hořkou příchutí astronomicky stoupajících čísel pandemie a nových opatření. "Samozřejmě jsem se bál, zda se vůbec bude moct hrát, což má svoji logiku," řekl Super.cz producent František Janeček (79).

"Spousta lidí se mi i omlouvala, protože se covidová situace podstatně zhoršila. Takže jsem netušil, zda sál bude plný nebo poloprázdný," dodal před představením. Sál byl nakonec téměř plný a premiéra končila nekončící standing ovation.

Jak to ovšem bude s dalšími představeními, které jsou naplánovaná, producent sám netuší a nejde jen o pandemické restrikce, které mohou nadále snižovat limity počtu návštěvníků. "Je to velmi smutné a domnívám se, že ta smutnější část ještě přijde. Stát sice rozhodl, že můžeme hrát do tisíce lidí, ale diváci, ať už očkovaní, nebo neočkovaní, jsou natolik frustrovaní a vyděšení, že se předprodej úplně zastavil," svěřil.

Producent se domnívá, že v nejbližších dnech začnou divadla přesouvat představení na jarní termíny, i on se o tom bude v průběhu příštího týdne rozhodovat. "Je to poněkud bizarní situace. Sice můžeme hrát, ale není pro koho. Všemu rozumím, protože zdraví je až na prvním místě, ale je otázka, co to udělá s divadly," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám