Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už jen dny se počítají do obnovené premiéry muzikálu Fantom opery, který producent František Janeček (79) ve svém divadle GoJa Music Hall poprvé uvedl v září 2014 na své narozeniny. Připravovat by se pomalu měli i všichni pozvaní hosté, protože producent trvá na dress codu black tie, tedy smoking pro pány a večerní dlouhé šaty pro dámy.

"Sám budu mít pochopitelně smokas a motýlka, mám obleky rád. Samozřejmě pustím každého, kdo je pozván, i když dress code nedodrží. Je na každém, aby se rozhodl, co je a co není dobré. Jsem z generace, kdy jsem do divadla s ohledem na herce a jistou slavnostní atmosféru chodil v obleku a kravatě a dělám to do dneška. To je to nejmenší, čím by daný jedinec mohl projevit úctu. Kromě toho vyvětrat šatník je docela příjemné," řekl Super.cz.

"Na Fantoma opery se těším, je to dílo mého srdce," vyznává se producent. "Začínáme dvěma předpremiérami 24. a 25. listopadu, 26. listopadu je slavnostní premiéra, na kterou je pozvána spousta významných herců i umělců z jiných oborů, také se nám přihlásili někteří politici. V prodeji máme zhruba dvacet představení, to znamená, že nasazujeme velmi opatrně. Ale myslím si, že pokud nezafunguje Fantom opery, tak už divadla budeme muset zavřít," myslí si Janeček.

Pokud jde o zhoršující stav pandemie covidu-19, neobává se jí. "Já mám strach pouze z nemocí a smrti. Samozřejmě je situace dramatická, ale ne zoufalá. Ten, kdo je rozumný, se nechá naočkovat, kdo si myslí, že to nepotřebuje, ať to nedělá. Sám jsem očkovaný třikrát, k tomu ještě proti chřipce. A svým kolegům se snažím vysvětlit, že je to jediná možná obrana," míní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám