Hlavní obsah
Článek

Myl mu auta, vozil kolečka nebo sekal zahradu. Michal David (63) prozradil, že na začátku kariéry se musel podílet na chodu domu svého objevitele Františka Janečka (79).

"Bylo mi 16 let a on mě vzal jako mladého kluka pod svá křídla, dělal mi takového druhého tátu, můj otec byl v emigraci ve Švýcarsku," popsal Super.cz David.

"Myl jsem Františkovi auta, pomáhal jsem mu s barákem, ale to jsem nebyl jediný. Taky Jirka Korn a další museli pěkně makat. Jediná, která odmítala, byla Jana Kratochvílová (71), ta mu řekla, že se zbláznil a že to dělat nebude. Jinak mu tam vozili kolečka různí lidi," řekl David s úsměvem na oslavě 77. narozenin Františka Janečka.

Uvědomuje si, že za svoji kariéru Františkovi hodně vděčí. "František se velkou měrou podepsal na mé kariéře, udělal ze mě hvězdu. Je úžasný, že i po čtyřiceti letech pořád vyprodávám koncerty. A je to obrovská zásluha nejen moje, ale i Franty," dodává na adresu producenta.

Jako dárek mu k narozeninám věnoval album s fotografiemi Kroků Františka Janečka. "Nebylo to jednoduché. Hledal jsem, kde to šlo. Dokonce jsem sehnal fotky, který Franta možná ani neviděl," dodal David.

Reklama

Další články

Načítám