Hlavní obsah
Článek

Kluci Benedikt Kis (13) a Mateo Klimek (14) se dali před pár měsíci dohromady jako duo Ben & Mateo a zásobují hudební internetové kanály jedním klipem za druhým. Nyní ovšem sáhli hodně hluboko do šuplíku pro píseň Kdo ví, kterou před 37 lety nazpíval Pavel Horňák, jenž byl jako řada dalších muzikantů od Michala Davida (63) po Ivetu Bartošovou (†48) pod křídly kapely Kroky Františka Janečka.

Vznik písničky se datuje do roku 1984, kdy domácí hudební scéně vládly Kroky Františka Janečka. Po velkém úspěchu u posluchačů se skladba po dvou letech objevila i na prvním Horňákově albu Dva roky prázdnin. Horňák později hudební kariéru opustil, nyní pracuje jako soudce Nejvyššího soudu ČR.

"Pavlovi bylo už patnáct, když s námi začal vystupovat. Kluci jsou mladší, tak jsem zvědavý, co s jejich hlasy udělá přírodní jev, kterému se říká mutace. A také vystupování naživo na veřejnosti, které teď nebylo možné, protože ve studiu se dá udělat všechno možné. My tehdy měli plné sály," řekl Super.cz František Janeček (79), když jsme se ho na novou hudební dvojici zeptali.

„A co bych jim na jejich cestě doporučil? Vlastně jim budu přát jen štěstí, doporučovat nic nechci, doporučování totiž není můj obor," směje se dnes už především muzikálový producent, který je nicméně rád, že i dnes má píseň ze starých dob potenciál a potěší další generaci posluchačů.

Reklama

Další články

Načítám