Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Působení v šoubyznysu není jen o tom, za každou cenu sama sebe prosadit. Známé osobnosti si čím dál častěji uvědomují svůj dostatek a snaží se pomáhat druhým. Naposledy se několik slavných dam přidalo k iniciativě známé šperkařky Jitky Kudláčkové pomoci lidem ve Venezuele.

„Sama jsem tam na začátku své kariéry žila a sbírala inspiraci. Přes svou kamarádku Janu Poloni jsem se dozvěděla, jak jsou tam na tom lidé špatně, a tak jsem se rozhodla, že nabytou inspiraci musím vrátit,” vysvětlila designérka svůj motiv vytvořit projekt Vzdej se oběda pro Venezuelu a jedním dechem dodala: „Nikdo z nás si nedovede představit, co ti lidé prožívají a co se tam děje.”

Představení projektu svou přítomností podpořily známé tváře, jako je zpěvačka Leona Machálková (56), hudebník Tokhi, nebo pěvkyně Tereza Mátlová (48). Ta má ve Venezuele přátele, které se snažila už v minulosti podpořit a zasílala jim oblečení a hračky dcery Emilky.

„Mám ve Venezuele přátele, které jsem potkala v Miami. Když jsem slyšela, v jaké žijí bídě, chtěla jsem jim pomoci a darovala jim všechno, co šlo. František (79) (Janeček pozn. red.) se zlobil, že jsem určitě nalétla nějaké mafii a rozdávám věci zbytečně. Až když jsem ho s přáteli seznámila, tak mi uvěřil. Když člověk v nouzi nežije, netuší, jaké to je, dokud se do nouze nedostane,” uvedla operní diva a dále dodala: „Přiznám se, že mi bylo až trapné nabízet rodině naše věci, ale byli opravdu vděční za cokoliv. Dozvěděla jsem se třeba, že na hranicích je zabavován cukr nebo sůl a obyvatelům se běžně stává, že rok ani jednu z těchto surovin nevidí. Maminka této rodiny je stejně stará jako já, a proto se ji snažím podporovat, hlavně za její statečnost. Jsme stále v kontaktu přes sociální sítě. Měli jako rodina možnost zůstat v Miami, ale rozhodli se vrátit domů do Venezuely, protože maminka je učitelka a rozhodla se, že chce děti ve Venezuele dále vzdělávat. Myslím si, že každý může pomoci. Třeba už jen tím, že si příběhy vyslechne a šíří je dál. Obyvatelům Venezuely totiž hodně záleží na tom, aby se o jejich situaci vědělo po celém světě.”

Bohulibá aktivita známé šperkařky oslovuje i Kristýnu Janáčkovou. Herečka tuto zemi sice nikdy nenavštívila a nemá zde přátele, ale i tak se cítí zainteresovaná. „Vadí mi, když je někde láska poražená zlobou a nenávistí. Když si představím, že bych já utíkala pryč se svým synem, tak mě to děsí. Tohle by se nemělo dít nikde na světě,” říká herečka. „Když jsem byla pozvaná podpořit tuto věc, tak jsem byla poctěna, byla jsem za to ráda. Já situaci ve Venezuele sleduji, denně si o tom něco přečtu a jsem přesvědčená o tom, že je to jen střípek toho, co se tam děje,” dodala Kristýna.

Reklama

Další články

Načítám