Hlavní obsah
Článek

Týden plný konkurzů na muzikál Čarodějka přivedl do divadla GoJa Music Hall, kde bude slavné dílo, ve světě známé pod anglickým názvem Wicked, producent František Janeček (79) od září uvádět, mnoho desítek talentovaných interpretů. Po roli v příběhu plném fantazie touží známí i méně známí zpěváci.

"Mám velkou radost, že na konkurzech se objevilo velké množství lidí, kteří to dali. Dílo je to velmi náročné a krásné. Je tam extrémně krásná hudba i příběh. Je to výjimečný kus, proto ho také po celém světě hrají už patnáct let a všude je to vyprodané," řekl Super.cz František Janeček.

Mezi těmi, kdo postoupili až do závěrečných kol konkurzů, a byli vybráni na jednotlivé role, nerozhoduje ale producent sám. Výkony jednotlivých umělců jsou zasílány majitelům licence a až ti vyberou, kdo doopravdy stane na prknech.

"Jsou tam opravdu jen jemné rozdíly a autor, pan Stephen Schwartz, jenž je režisérem i komponistou, je nesmírně náročný a nesmírně přísný. Dílo je postaveno na nesmírně dobrých hereckých i pěveckých výkonech," vysvětloval Janeček s tím, že jej zaujaly zejména výkony zpěvaček.

"U pánů je vždycky trochu větší problém. Nevím, jak je to možné, ale dámy jsou podstatně ambicióznější a snaživější. Mám rád na jevišti holky, a ostatně je to spíš dívčí muzikál, chlapi tam hrají tak trochu druhé housle," dodal s tím, že se již brzy dozvíme, kdo bude v muzikálu opravdu hrát a jednotlivé účinkující postupně odtajníme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám