Hlavní obsah
Článek

Do Česka míří jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů všech dob Wicked. Pod českým názvem Čarodějka jej ve své GoJa Music Hall uvede producent JUDr. František Janeček (79). Premiéra je plánována na 14. září 2019.

Muzikál Wicked měl na Broadwayi premiéru v roce 2003 a od té doby slaví úspěchy po celém světě. Jen za uvedení na Broadwayi muzikál získal tři ceny Tony, šest ocenění Drama Desk a soundtrack vyhrál dokonce prestižní cenu Grammy. Roku 2013 se stal podeváté za sebou nejvýdělečnějším muzikálem sezóny, čímž porazil i legendárního Fantoma opery, kterému se to podařilo „jen“ osmkrát.

Pro pohádkový příběh pro celou rodinu o čarodějnici se zelenou kůží, o které si celý svět myslí, že je zlá, ale ono to tak úplně není, nyní František Janeček usilovně hledá představitele všech rolí. Klíčové bude zejména obsazení dvou ústředních postav, titulní zelené čarodějky Elphaby a její kamarádky Glindy.

"Vypsali jsme casting na všechny role. Obě dívky by měly mít zhruba mezi 18 a 30 lety. Poprosil jsem Míšu Noskovou (41), aby pro mě castingy připravila, má mezi mladými talenty v současnosti velice dobrý přehled,“ prozradil Janeček s tím, že konkurzy proběhnou první únorový týden.

Producent shání také představitele krasavce Fiyera, tajemné madam Morrible a legendárního Čaroděje ze země Oz, na jehož příběh muzikál odkazuje. Velkolepá muzikálová show plná čárů a kouzel vystřídá na jevišti GoJa Music Hall slavného Fantoma opery, jehož derniéra je zatím stanovena na 9. června.

Reklama

Další články

Načítám