Hlavní obsah
Článek

Žádné loučení se neobejde bez slz a stejně tomu bylo i na derniéře úspěšnému muzikálu Ples upírů. Po takřka 200 odehraných reprízách se diváci museli s oblíbeným titulem rozloučit. Na posledním představení nemohl chybět ani producent František Janeček (79), který se stejně jako fanoušci a herci s muzikálem jen těžce loučil.

„Každé loučení s povedenou hrou je vždycky velmi smutné a dramatické. Jak účinkující, tak diváci tu hru vzali za vlastní, velmi se jim líbila, a to je prvotní cíl producenta,“ řekl pro Super.cz Janeček, který po bujarých ovacích vestoje všem přítomným poděkoval. Derniéru Plesu upírů si dokonce nenechal ujít ani přesto, že ho před nedávnem postihl infarkt.

„Měl jsem drobnou srdeční příhodu za oceánem. Musím při této příležitosti říct, že jsem v tom americkém špitálu strávil pouze dva a půl dne, ale je důležité připomenout, že čeští zdravotníci jsou opravdu na vysoké úrovni,“ svěřil producent, kterého kolaps postihl stejně jako před deseti lety na Floridě. K příhodě došlo především kvůli vysokým teplotám, které v Miami na jaře panují, ale také náročnému pracovnímu tempu.

Janeček si ale i několik týdnů po infarktu rozhodně volno neplánuje a odpočívat hodlá prací. Už v září ho totiž čeká obnovená premiéra úspěšného muzikálu Fantom opery. „Je to můj milovaný muzikál, který je milovaný nejen mnou, ale i po celém světě, zkoušíme ho přes prázdniny a 14. září ho startujeme premiérou. Doufám, že se bude líbit stejně jako v předcházející sezóně, kdy jsme odehráli 350 představení, což je v našich poměrech poměrně velký úspěch,“ dodal producent.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám