Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po první části doplňujících konkurzů na nové uvedení muzikálu Fantom opery byl producent František Janeček (79) s výkony zpěváků relativně spokojený. Ale pár výhrad si našel. A to nejen ve zpěvu, ale i ve zjevu přítomných interpretů, z nichž valná většina hrála již v předchozím uvedení.

"Výkony jsou diametrálně odlišné. Někdo tu svoji pozici udržel, to znamená hlasovou. U někoho jsou otazníky, takže to buď rychle dostuduje, anebo o to přijde. To je asi tak všechno, co bych k tomu řekl, protože dílo je dáno a musí být provedeno se vší pečlivostí a dokonalostí," uvedl pro Super.cz.

My ovšem v zákulisí zaznamenali i jiné výtky než ty pěvecké. Jedna ze zpěvaček si musela vyslechnout, že její postava není, co bývala, a jako holka krev a mlíko je sice půvabná, nikoli však pro roli baletky.

"Pravda je, že ta vizualita na jevišti není zanedbatelná. Když chce dáma hrát, i když má podle občanského průkazu více roků, sedmnáctiletou dívenku, tak tomu ta vizáž, včetně figury, musí nějakým způsobem odpovídat. Některé kolegyně tedy dostaly předepsanou přísnou dietu," prozradil František Janeček, v jehož divadle Goja Music Hall se bude Fantom opery od příštího září hrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám