Hlavní obsah
Článek

Zpěvákovi Radimu Schwabovi se lepí smůla na paty. Poté, co odehrál tři úspěšné sezóny v titulní roli fenomenálního muzikálu Fantom opery, už ho do dalšího projektu Ples upírů, který se také uvádí v pražské GoJa Music Hall, producent František Janeček (79) nevzal. Teď se soustředí hlavně na svoji sólovou kariéru. Nedávno si ovšem na baletním sále zranil nohu a nyní přišla další jobovka.

Pouhých 14 dní před prvním koncertem v Ostravě se objevil vážný problém. Část programu totiž odmítla hrát kapela. A zpěvákovi to muzikanti neřekli ani přímo do očí – vzkázali mu to po telefonu přes jeho manažerku. „Jsem z toho v šoku. Všechno máme nazkoušené, a teď se najednou dozvím, že koncert je v ohrožení, protože hudebníci prý nebudou hrát to, co se jim nelíbí,“ zlobil se zpěvák.

Jádrem sporu je prvomájový blok, který se jako překvapení pro ostravské diváky chystá na druhou polovinu koncertu. Jako vzpomínka na doby minulé, a především jako pořádná recese vtrhnou totiž na jeviště pionýři, stejně jako okresní tajemník ÚV KSČ, a chybět nebude ani Stalin v kožichu, za kterého se na chvíli převleče Radim.

„Má tam bombastický song. A doplní ho nejen pionýři, ale na jeviště přitancuje i matrjoška, kterou jsem nechal speciálně vyrobit,“ vysvětlil zpěvák. Stejnou „prvomájovou veselici“ uvedl už loni na svém koncertu v Praze. „Měla ohromný úspěch. Lidi v hledišti řvali smíchy. Letos jsme to samé chtěli přivézt do Ostravy. Jenže kapela mi oznámila, že se s tím neztotožňuje a nebude hrát budovatelské písně,“ svěřil se šokovaný zpěvák. „Přitom je to jen divadlo a děláme si jen legraci, vůbec to nechápu,“ dodal.

Celá situace je momentálně v řešení. Pokud se zpěvák s kapelou, s níž letos vystupuje poprvé, nedomluví, bude si muset narychlo objednat hudební základy, aby diváci o pásmo nepřišli. Kapela by tak odehrála jen hity z muzikálů, jako jsou Fantom opery, Cabaret, Funny Girl či Notre-Dame de Paris. Jak to celé dopadne, se uvidí v Kulturním domě města Ostravy na koncertě, který startuje 1. května.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám