Hlavní obsah
Článek

Producent František Janeček (79) oficiálně odstartoval nový fenomenální projekt. Na jevišti GoJa Music Hall uvede od 12. února velkolepý muzikál Ples upírů se stovkami kostýmů a bombastickou scénou, z níž prý i divákům, kteří viděli jeho uvedení legendárního Fantoma opery, spadne brada.

Jak to producent finančně, fyzicky a psychicky zvládá? "Tahle otázka není na místě. Zvládnout to prostě musím," krčil rameny Janeček s tím, že když už se dal na vojnu, musí bojovat. Na tiskové konferenci svěřil, že muzikál bude opravdu náročný, už jen 350 kostýmů, které se na scéně objeví, bude stát pořádnou pálku, jen na dva milióny vyjdou upírské zuby pro účinkující.

"Nestěžuji si, ale musím si povzdechnout, když vidím některé produkce, které šetří jak na dekoraci, tak na všem ostatním. To já nemám rád. Chci, aby to byla krásná výprava, krásný zážitek pro diváka, jak vizuální, tak hudební. A drahé kostýmy samozřejmě nepořídíte za málo peněz. Je to starý známý princip - za málo peněz, málo muziky. Je nutné, aby do toho ta investice vstoupila," uvedl.

Nás zajímala konkrétní částka, na kolik největší muzikál ze všech, které se momentálně v Česku uvádějí, vyjde. "Bude se to pohybovat v řádu několika desítek miliónů. Ty věci mají samozřejmě nějaký vývoj, takže přesnou částku vám budu moci říct někdy v březnu," svěřil, že vyčíslit náklady bude reálné až po premiéře.

Vstupenky na Ples upírů už jsou prodeji. "A prodávají se velmi dobře, protože o našem divadle je známé, že neděláme malé kusy, ale vybíráme velké proslulé muzikálové kusy," uzavřel producent.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám