Hlavní obsah
Článek

Jednou z výrazných osobností muzikálu Fantom opery se stává mladý operní pěvec Michal Bragagnolo. Pravdou je, že tento pětadvacetiletý zpěvák není na scéně nejdražšího českého muzikálu žádným nováčkem, v minulosti zde vystupoval v roli klenotníka. Nyní ale nově exceluje v hlavní roli Raoula.

„Je to jedna z hlavních rolí a myslím, že je moc hezká. Moc si to užívám,” řekl nám v rozhovoru zpěvák, který se přece jen musel vyrovnat s několika překážkami: „Objevují se tady činoherní části. Musel jsem si zvyknout na to, že moje role je víc činoherní než pěvecká.”

Za obsazením Bragagnola do role Raoula stojí producent muzikálu František Janeček (79). „Musím říct, že Michal Bragagnolo je nesmírně pracovitý a houževnatý, kromě toho, že je výjimečně talentovaný zpěvák. Začal u nás v malé roli a posunul se až do role jedné z nejvýznamnějších. Má skutečně dobrou pěveckou průpravu a myslím, že ho čeká velká kariéra,” nechal se slyšet producent úspěšného muzikálu.

Přestože je Bagagnolovi teprve pětadvacet let, tak toho za svou kariéru stihl poměrně hodně. V minulosti hrál Bragagnolo v muzikálu Bídníci roli armádního kapitána a exceloval v představením v divadlech Josefa Kajetána Tyla v Plzni, F.X. Šaldy v Liberci a hraje také v Národním divadle a Státní opeře. V představení Fantoma opery v divadle GoJa Music Hall se prý cítí nejpříjemněji. „Tohle divadlo se mi stalo domovem,” říká Michal Bragagnolo.

Reklama

Další články

Načítám