Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Většina jich je pro, ale sami by do průvodu nešli! Řeč je o pochodu hrdosti gayů a leseb Prague Pride (konal se v sobotu) a o československých gayích, kteří jsou známí ze šoubyznysu. Většina z nich proti samotné akci nic nemá, avšak představa, že by si nasadili křiklavý kostým a vlnili boky do rytmu hudby, se jim hnusí.

„Necítím se být jinak jiný a hrdý jsem na to, co vlastní pílí dokážu, na své přátele, rodinu i na sebe za to, jaký jsem člověk. Ne na to, že jsem gay. Necítím proto potřebu se zúčastnit jakýchkoli skupinových akcí. A nebojím se ukázat odlišný názor, než mají ostatní. Také mnoho známých tváří, které mají rády gaye, ho sdílí,“ svěřil se Super.cz stylista Filip Vaněk (46).

„Průvod hrdosti je zbytečná akce. Není za co bojovat, nemá to žádnou myšlenku. A ať si mě aktivisté třeba ukamenují za tuhle ‚vlastizradu‘, svůj názor nezměním,“ tvrdí radikálně zpěvák Norbert Peticzky, účastník Hlasu Česko Slovenska.

Smířlivější je Lumír Olšovský (50). „Je to strašně fajn, že v této době už může něco takového projít. Osobně ale bojuji za práva homosexuálů tím, že se snažím žít normální život, abych ukázal, že jsme slušní lidé. Nejsem revolucionář, abych šel v popředí průvodu s vlajkou. Necítím se na to. Ale líbí se mi to, že se to mění v oslavu života, v karneval. Bylo by fajn, kdyby jednou byla celá Praha roztančená,“ řekl nám Lumír.

To tanečník a kdysi finalista SuperStar Filip Jankovič se toho vůbec nebojí. „B***y si zase jen našly důvod, proč se jednou v roce vykalit. Nejsem z těch gayů, kteří se potřebují ukazovat v barevných kostýmech a dělat ze sebe d****a před celý národem. Já jsem asi jiný. Chci být respektovaný za to, že se nechovám jako vykroucenina. Nebudu nikam chodit v růžových trenkách s vlajkou v ruce a křičet něco o právech. Necítím, že bych nějaká práva neměl. Nejsem vyloženě proti tomu. Ať si to každý užije, jak chce, ale mě tam nikdo neuvidí,“ prozradil nám svůj názor král podpatků.

Samozřejmě jsou ale i tací, kteří akci fandí. Mezi ně patří například Janis Sidovský, Honza Musil nebo neVyVolená Sandra Bartošová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám