Hlavní obsah
Článek

Jedna z našich nejobsazovanějších a nejoblíbenějších hereček Aňa Geislerová (48) slaví narozeniny. Pětinásobná vítězka Českého lva se tak postupně dostává do věku, kdy čím dál tím častěji ztvárňuje maminkovské role.

Z poslední doby jmenujme například Občanský průkaz, sérii Zahradnictví či sportovní drama Fair Play. Zapomenout nesmíme ani na hodně drsnou vedlejší roli ve snímku Milada, kde si zahrála komunistickou prokurátorku Ludmilu Brožovou-Polednovou, jež poslala na smrt Miladu Horákovou.

Coby patnáctiletá holka se přitom nejprve snažila prosadit jako modelka. Až o pár let později ale naštěstí pro všechny její fanoušky zvítězilo herectví. Své herecké umění naplno rozvinula ve snímku Filipa Renče (58) Requiem pro panenku, kde výborně zahrála roli čtrnáctileté Mariky, jež se nedopatřením dostala do ústavu pro mentálně choré.

Následovala celá řada dalších úspěšných rolí. Namátkou jmenujme například filmy Želary, Návrat idiota či Kráska v nesnázích (i tady už hrála maminku, byť mladšího věku). Jak se energická zrzka postupně dostávala až k rolím maminek, si připomeňte v galerii.

Který z uvedených filmů s Aňou Geislerovou se vám líbí nejvíc?
Requiem pro panenku
31,3 %
Jízda
12,4 %
Návrat idiota
4,7 %
Kráska v nesnázích
26,3 %
Občanský průkaz
15,5 %
Fair Play
3,4 %
Milada
1,8 %
Zahradnictví
4,6 %
Celkem hlasovalo 380 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám