Hlavní obsah
Článek

Za film Lída Baarová měl režisér Filip Renč (58) tři nominace na Českého lva - pro architekta, autora hudby a herečku ve vedlejší roli. Sice se v ceny neproměnily, ale zajímalo nás, zda Filip po příšerných kritikách nějaké nominace vůbec čekal.

"Ony úplně všechny kritiky tak příšerné nebyly. Jedna věc je odborná kritika, druhá osobní útok. Málokdo v téhle republice píše objektivní odbornou kritiku, takže jsou to spíš osobní antipatie, nebo sympatie. Čekal jsem, že nějakou nominaci proměníme, každý to chce. Všichni byli špičkoví a měli určitě šance. Takže spokojený samozřejmě nejsem, když jsme nic nedostali. Ale zase jsme to dostali zpátky od diváků a i sledovanost v televizi byla dobrá. Jedeme i na nějaké festivaly do Spojených států a s tím, co jsme vyrobili, jsem spokojený," mínil režisér.

Renč, kterého vloni potrápily i zdravotní problémy se slinivkou, vypadá výborně. Jako by měl menší hlavu i méně vrásek. Co se sebou udělal, že vypadá na třicet? "Nepiju, snažím se sportovat, nepochlastávat. Sport mě baví, líbí se mi klid, žádné večírky a popíjení s kamarády v restauracích. Blbý je, že když si člověk dává pracovní schůzky, tak to má pořád v kavárnách, a teď už tam opravdu piju kafe," svěřil nám Renč. Spokojený je i ve svém vztahu s půvabnou Mařenkou.

Zajímaly nás i novinky ohledně natáčení. "Člověk toho musí připravovat víc, protože ten odpad je veliký a chystá se to rok, dva, tři, pět... Baarovou jsem chystal patnáct let, Rebely sedm nebo osm let. V českých krajích se hodně dlouho řeší, jestli se to bude točit, nebo ne. Mám v plánu komedii podle Haliny Pawlowské, seriál v televizi v Brně, který se jmenuje Plnou parou, pak pohádku od Lucie Konášové podle Františka Hrubína O živé vodě. To jsou všechno projekty ve hře, a co vyjde, uvidím, protože některé věci nemůžu ovlivnit," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám