Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Už se pomalu mohli začít bát, že po děsivém úmrtí producentského bosse Petera Kovarčíka (†61), který měl podle prvních zpráv upadnout v koupelně na mokré podlaze a zemřít pak na následky vážného poranění hlavy o umyvadlo, skončí na ulici. Herci z muzikálu Mamma Mia!, jejž Kovarčík produkoval, totiž čelili zprávám, že celý projekt je ohrožený!

Takové informace se začaly trousit krátce poté, co v úterý kolem poledne vyšla smrt jejich šéfa, velkého obdivovatele krásných žen, najevo. Ohrožený prý neměl být jen muzikál, ale i další velký projekt Kovarčíka, velkofilm Lída Baarová pod režijní taktovkou Filipa Renče (58) a s krásnou slovenskou zrzkou v hlavní roli. Zesnulý expřítel Kateřiny Brožové totiž stál na finančním prameni. Jenže jak se ukazuje, ne na jediném.

Minimálně umělci z muzikálu složeného z písní legendární skupiny ABBA si mohou oddechnout.

Jiří Langmajer, Míša Nosková, Alena Antalová, Daniela Šinkorová a desítky dalších prý o práci rozhodně nepřijdou. Peněz na úspěšné představení má být dostatek.

„Soubor a tvůrci muzikálu Mamma Mia! dnes s lítostí přijali zprávu o náhlém úmrtí producenta Petra Kovarčíka. Jeho odchodem ztrácíme přítele i člověka, jemuž vděčíme za velkorysou podporu. Peter Kovarčík stál u zrodu české verze muzikálu Mamma Mia! a opustil nás uprostřed plánů na nové umělecké projekty… V jeho odkazu budeme pokračovat a všechny projekty, které s námi začal nebo plánoval, dokončíme,“ uvedl za producentskou společnost mluvčí Janis Sidovský.

„V muzikálu nechal kus sebe. Dýchal s ním. Bude nám moc chybět i to, že už za námi nechodí na představení,“ řekla Super.cz smutná Leona Machálková.

A podobně hovoří i lidé, kteří stojí za přípravami Lídy Baarové: ani herci filmu, který má rozpočet osmdesát miliónů korun, se údajně nemusejí děsit toho, že by o přiklepnuté role přišli.

Reklama

Další články

Načítám