Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos je tomu osmnáct let, kdy čeští hokejisté vyhráli olympiádu v Naganu a pobláznili celý národ. Většina hvězdného týmu už sice pověsila brusle na hřebík, ale na slavný triumf nadále vzpomíná celá zlatá generace.

Několik naganských hrdinů se navíc mělo možnost postavit před kameru a zahrát si v seriálu! Brankář Roman Čechmánek (tehdy kryl záda Dominiku Haškovi), obránce Jiří Šlégr a útočník Martin Procházka ztvárnili sami sebe v seriálu Přístav, kde se utkali proti seriálovým chlapům z osady v čele s Martinem Dejdarem (59) a Filipem Blažkem (50).

Pánové se tak museli naučit scénář a vžít se do pozice herců. Na střípky z natáčení, u kterého bylo hodně veselo, se podívejte ve videu. Hvězdnou sestavu doplnili ještě bývalí hokejisté a dnes hokejoví agenti Milan Tichý a Jiří Hrdina.

„Před kamerou jsem stál poprvé, byl to hodně zajímavý a zase úplně jiný zážitek. Přiznávám, že jsem měl trochu trému, nevěděl jsem, do čeho jdu. Seriál Přístav znám, ale bohužel nemám čas ho pravidelně sledovat,“ prozradil Roman Čechmánek.

Oproti němu Jiří Šlégr už před seriálovou kamerou stál. „Při natáčení před zhruba deseti lety jsme se potkali s Martinem Dejdarem. Ale v HC Olymp jsme spolu nehráli, já na to neměl čas. Dnešní zápas byla legrace, seriál je nadsázka, herci byli moc fajn, užili jsme si to,“ hodnotil Jiří Šlégr.

Speciální úkol dostal ve scénáři Petr Čtvrtníček alias Radim Pátek. Na nohou mu přistály snad sto let staré brusle, které mu členové produkce přidělávali na boty několik dlouhých minut, a na hlavě měl helmu, již nosili členové zásahové služby VB z totalitních časů. Jeho láska Milena Hrdá (Kaira Hrachovcová) mu zahřívala místo na lavičce.

Jako rozhodčí totiž potřeboval velmi často odpočívat a v přestávkách vzpomínal na 22. únor roku 1998, kdy čeští hokejisté porazili ve finále Olympijských her v Naganu Rusko. “Byl jsem v baru v Hradišti, koupil jsem za šest tisíc polovinu flašek, aby bylo co pít, a následně jsem utratil ještě bůra za luxusní brejle, které mi spadly do záchodu v letadle při následné cestě do Ruska,” podělil se o kuriózní historku známý komik.

Jitka Schneiderová (51) zas moc dobře věděla, že s klukama koukala do pěti do rána na televizi a stejně dlouho s nimi pila zelenou a oslavovala. To Kaira Hrachovcová (49) prý slavný zápas vůbec neviděla. “Jen jsem pak sledovala tu cestu hokejistů z letiště na Staromák a všechny ty oslavy,” nenechala se zahanbit.

Reklama

Další články

Načítám