Hlavní obsah
Článek

Felix Slováček (80) teď stejně jako jeho stále ještě právoplatná manželka Dáda Patrasová (67) není úplně ve své kůži. Trápí ho rakovina jeho dcery Aničky Slováčkové (28).

Stejně jako Dáda ale občas vyrazí do společnosti. Tentokrát doprovázel svou o 40 let mladší přítelkyni Lucii Gelemovou (41) na křest knihy Evy Filipové s názvem Neřeš vrásky, hýčkej lásky.

Tuto knihu totiž Gelemová ilustrovala. O nemoci své dcery se Felix moc bavit nechtěl. Byť nebyl nejlépe naladěn, svou přítelkyni naplno podpořil, a jak je u něj zvykem, tulil se k ní, a tak není divu, že výtvarnice zářila na všechny strany.

„Když mne Eva oslovila, abych vytvořila ilustrace, s chutí jsem to přijala. A pozor. Je to sice dílko o u umění stárnout, ale zase se to nesmí moc nepřehánět. A není to jen čtení pro dámy, určitě i pánové si něco pro sebe najdou. Jak mi říkal Felix, vezme si tuhle knížku na přečtení s sebou na Slovensko, kam vyráží, a uvidíme, co řekne, až ji prostuduje,“ nechala se slyšet Gelemová, jež je ráda, že je Felix pořád v jednom kole. Aspoň se mu tak trošku uleví od rodinných starostí.

Reklama

Další články

Načítám