Hlavní obsah
Článek

Virtuální svět je v dnešní době doslova přeplněný dokonalostí, a to se sebevědomím umí pěkně zamávat. Své o tom ví i Anička Slováčková (28), která přiznala, že jí sociální sítě v životě pěkně zavařily.

Kde kdo by si pomyslel, že úspěšná a půvabná dcera saxofonisty Felixe Slováčka (80) a herečky Dády Patrasové (67) přece nemůže mít žádné pochyby o svém zevnějšku. Opak je však pravdou. „Dojít k nějaké sebelásce je běh na dlouhou trať. Zvlášť pokud do vás někdo reje a připomíná vám vaše nedostatky. Já osobně se snažím působit sebevědomě a o sebelásce mluvit, protože chci motivovat lidi, aby měli sebe rádi takoví, jací jsou. Ale nebudu vám lhát... Minimálně jednou za den ze mě vypadne: jsem tlustá.. Koukni se na tu nechutnou celulitidu. Mám tři brady atd.,“ svěřila se na sociální síti Anička.

Ačkoliv se zároveň radovala ze znovu nabytého instagramového účtu, do něhož se jí nedávno nabourali hackeři, pomýšlela i na to, že se svého obrazu na sociálních sítích zbaví jednou provždy. „Pořád to tu na mě totiž působí tak, že musím být ve všem a všude perfektní. Jestli si vzpomínáte na mé staré příspěvky, tak jsem se snažila ukazovat vám svůj život tak, jaký opravdu byl. Ale stejně jsem se ho bála ukázat opravdu takovej, jakej je. To bylo pořád samý "vypadáš unaveně", "fuuuj vypadáš nenamalovaná jak chlap", "vyjadřuješ se jak kráva",“ reagovala zpěvačka smutně na negativní ohlasy.

Ačkoliv se dnes dokáže s takovou kritikou popasovat s mnohem větším nadhledem, bývaly doby, kdy se právě kvůli sociálním sítím z jejího života vytratila radost. „Na férovku vám můžu říct, že do mých 20 let jsem měla z Instagramu pořádnou depku (tak úplně na férovku - mám ji často doteď). Holky s dlouhýma nohama, krásnýma vlasama, andělský obličej... A já si připadala jak rozkydlej kus hovna, kterej uběhne 2 km a myslí si, že umírá,“ přiznala.

Kvůli takovému přístupu k sobě samé začala držet nesmyslné diety a přeháněla to i se cvičením. „Tak jsem cvičila jak blázen každý den, protože ty holky na sobě určitě makaj víc než já, jedla jsem jen zeleninu, protože ony maj nafocenou taky jen zeleninu... Ale nějak se ze mě vytratilo to štěstí a pak jsem neřešila už nic jinýho," pokračovala Slováčková ve své otevřené zpovědi.

Reklama

Další články

Načítám