Hlavní obsah
Článek

Novým směrem se ve své tvorbě rozhodla vydat partnerka saxofonisty Felixe Slováčka (80). Lucie Gelemová (41), která se živí jako výtvarnice, se vrhla na politiky. „Nejsem nijak politicky zaměřená, svými obrazy rozhodně nechci nikoho preferovat nebo mu vyznávat sympatie, ale obdivuji silné lidi s názorem, co se dokážou odtrhnout od stáda a něco dokázat vlastními silami,“ prohlásila o sobě nedávno partnerka hudebníka.

Jejím nejnovějším přírůstkem je portrét šéfa komunistické strany Vojtěcha Filipa (63), kterého Lucie dostala na zakázku a nyní se jím pochlubila na sociální síti. Svůj portrét dostal prý předseda komunistů před půl rokem jako dárek k narozeninám. Rozhodně ale není jediný, koho Gelemová přenesla na plátno.

Rozhodla se také zvěčnit předsedu Senátu Parlamentu České republiky Milana Štecha (64), kterému měla svůj výtvor možnost sama předat. Stejně tak namalovala portrét někdejšímu prezidentovi Václavu Klausovi (77), kterému své dílo předala loni v září.

Partnerka stále ještě s Dádou Patrasovou (67) ženatého Felixe Slováčka ale nezůstala jen u našich politiků. Během slavnostní večeře v říjnu 2017 darovala svůj obraz velvyslankyni Marockého království v Praze Její Excelenci Souriye Otmani. Troufla si ale také na dva významné státníky.

Během své výstavy s názvem Pohled do nekonečna, která probíhala letos v dubnu, se pochlubila zvěčněním dvou hlav světových velmocí, a to amerického prezidenta Donalda Trumpa (72) a ruského prezidenta Vladimira Putina (65).

A její fanoušci a zákazníci se prý mohou těšit na další malby. V blízké době se totiž prý chystá namalovat portrét prezidenta Miloše Zemana (73), kterému u voleb držela palce. První polistopadovou hlavu státu Václava Havla (†75) ale prý v hledáčku nemá. „Tady zatím necítím potřebu jej malovat,“ řekla Gelemová.

Koho by měla Lucie namalovat příště?
Prezidenta České republiky Miloše Zemana
13,6 %
Předsedu vlády České republiky Andreje Babiše
10,6 %
Tiskového mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka
75,8 %
Celkem hlasovalo 235 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám