Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kvůli radikálním opatřením proti šíření nákazy novým koronavirem se ruší většina divadelních představení a koncertů. Umělci, kteří nyní nemohou vystupovat před živým publikem na pódiích, chtějí fanoušky potěšit i navzdory nastalé situaci. Využívají online streamování.

Umělci, jako jsou Lucie Bílá (58), kapela Kryštof či seskupení Cirk La Putyka, už svá vystoupení prostřednictvím internetu uspořádali a stejné řešení hodlají aplikovat i další. Například Ewa Farna (30), písničkář Pokáč, Pavel Callta, Marcel Procházka alias Marcell či skupina Mirai. Jejich koncerty prostřednictvím sociálních sítí budou probíhat ve dnech 13. až 16. března.

„Je super, jak rychle jsme akci S hudbou jsme spolu dali dohromady. Jsem rád, že nabídka na spolupodílení se na projektu přišla, z té absence koncertování už mě svrbí prsty,“ říká písničkář Pokáč a jedním dechem dodává: „Streamy na svém kanále dělám celkem často, ale tohle bude zase o level dál, nemůžu se dočkat! A doufám že nás v tom lidi nenechají a dorazí jich online co nejvíc.“

Jako první vystoupí zpěvák Marcell, vítěz kategorie Objev roku v Hudebních cenách Evropy 2 pro rok 2019. Dalšími budou v sobotu právě Pokáč a zpěvačka Ewa Farna. V neděli vystoupí Mirai a v pondělí se představí popový zpěvák Pavel Callta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám