Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pořádnou výhodu měl oproti dalším kolegům z nového filmu Poslední závod herec Marek Adamczyk (36), přítel snowboardistky Evy Samkové (30). „Partnerka byla nadšená z tématu filmu a mohl jsem trénovat společně s ní,“ svěřil Super.cz Adamczyk, který film podle příběhu lyžařů Hanče a Vrbaty točil ještě v době, kdy se Samková připravovala na olympiádu.

„Já to zase jako tak velkou výhodu nepovažuji. Běžky mám rád, ale tak natrénováno jako Kryštof Hádek (42), který je vášnivý běžkař, jsem neměl,“ krčil rameny Marek, jenž ve snímku ztvárnil postavu pražského Němce Emericha Ratha, velkého sportovce, který byl blízkým přítelem Bohuslava Hanče, jehož role připadla právě Hádkovi. O sportu se v našem rozhovoru rozpovídal víc.

Ve filmu Rathovo starší já hraje Oldřich Kaiser (68). Zajímalo nás, jak se Adamczyk vyrovnal s tím, aby postavu podal podobně, včetně pohybů a gestikulace. „Vzhledem k tomu, že nás v ději dělí opravdu dlouhý časový úsek, tak nebylo nutné se na to tolik soustředit,“ vysvětlil Adamczyk, známý též z televizního fenoménu Kukačky.

Reklama

Další články

Načítám