Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od natáčení české filmové komedie Snowboarďáci uběhlo již 17 let a Vojta Kotek (36) se díky seriálu Einstein mohl na place znovu setkat se svou filmovou maminkou Veronikou Freimanovou (68). I tentokrát mu bude v humorné detektivce hrát maminku.

„Verunka mi nejčastěji hraje maminky, a dokonce se dobře zná s tou mojí. Náš vztah je v tomto ohledu tedy mateřsko-synovský,“ svěřil se Vojta Kotek, který si myslí, že s touto skutečností režisér seriálu nepočítal, ale nakonec udělal dobře, že obsadil právě Freimanovou.

„Už od Snowboarďáků mě zná, viděla mě vyrůstat, tloustnout, a zase hubnout. Máme se rádi a byl jsem moc rád, že jsme si spolu mohli zase zahrát. Myslím, že když režisér Vojta Moravec seriál obsazoval, tak si neuvědomil, že mi Veronika maminku už několikrát hrála,“ říká Vojta.

Kotek v seriálu ztvárňuje profesora Filipa Koeniga, údajného prapravnuka Alberta Einsteina. Coby prudce inteligentní muž se stane poradcem vyšetřovatelského týmu, ve složení Anna Polívková (45), Pavel Zedníček (74) nebo novopečená maminka Eva Josefíková (34).

Natáčení bývá opravdu výživné. Na jeden z dílů Vojta Kotek obzvlášť rád vzpomíná. „Našli jsme mrtvolu, která měla velmi vyboulené oči připomínající vejce vařená natvrdo,“ překvapil herec.

Ukázka ze seriálu Einstein - Případy nesnesitelného génia

Seriál Einstein, vyvalené oči

Natáčení této scény bylo náročné hlavně pro komparzistu. Vojta se skvěle bavil. „Myslím, že tam má náš komparzista pingpongové míčky, které držel sám v očích, a musím říct, že to hrál velmi dobře. Celou dobu byl v roli a snažil se nedýchat, i když jsme netočili. Přišlo mi to kuriózní a říkal jsem si, jestli vůbec ví, že netočíme. Mám s ním docela spoustu legračních selfíček,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám