Hlavní obsah
Článek

V neděli 14. března to byl rok, co Eva Pillarová (†80) odešla do hudebního nebe. Svým fanouškům první dáma českého jazzu velmi chybí, největší stesk samozřejmě pociťuje její manžel Jan Kolomazník. Rána po odchodu paní Evy se v něm pochopitelně ještě nezahojila.

Vdovec na svou milovanou ženu vzpomínal v den výročí přímo na hřbitově na Malvazinkách, kde je zpěvačka uložena k věčnému odpočinku. Na hřbitov, kde je pochovaný také Karel Gott, dorazil v doprovodu rodinné přítelkyně Zuzany Kardové, bývalé partnerky Daniela Nekonečného, a její dcery.

„Bylo tam ten den poměrně hodně lidí,“ potěšil se během rozhovoru pro Super.cz Kolomazník, který pak odešel s přáteli vzpomínat do soukromí do bytu na Břevnově, kde se zpěvačkou žil desítky let.

„Udělali jsme si takové hezké odpoledne u nás doma, vzpomínali jsme na Evu, zapálili za ni svíčku a vzpomínali na to hezké,“ prozradil Kolomazník, který už se dokáže po odchodu milované osoby také smát.

„Smáli jsme se věcem, které máme v paměti zapsané jako vtipné historky. Protože Eva měla úžasný smysl pro humor. S ničím se moc nepárala, i když byla vskutku hodná ženská. Na Evičku myslím stále, denně, pořád. Několikrát týdně zajdu na hřbitov, uklidím vyhořelé svíčky, staré kytky. Je ale krásné, kolik lidí na ni myslí a chodí na hrob,“ řekl nám.

Jan s Evou stále konverzuje, i když ona už je na druhém břehu. „Stále mě to dojímá. Je to ještě přeci jen krátká doba. Ale když si s něčím nevím rady, nebo se chci s něčím pochlubit, říkám jí to,“ uzavřel Jan Kolomazník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám