Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpráva o skonu vždy usměvavého zpěváka gentlemana Karla Štědrého (†80) otřásla všemi jeho vrstevníky ze šoubyznysu. Ještě před nedávnem totiž i přes boj s Alzheimerovou chorobou do poslední možné chvíle vystupoval a ještě v sobotu s kamarádem vtipkoval! Přečtěte si, jak na něj vzpomínají Josef Zíma (91), Eva Pilarová (†80) a Yvetta Simonová (89).

„Prosím vás, to snad ne! Ještě v sobotu jsem s ním mluvil. Přál jsem mu k svátku. Dokonce ještě trochu žertoval na téma mého příjmení. Když se mu na displeji objevilo, dělal si legraci, že je pěkná zima,“ prozradil pro Super.cz kolega zesnulého Josef Zíma, s kterým nazpíval duet Milenci v texaskách.

„Vím už o tom velice dávno, že měl problémy (Alzheimerovou chorobu – pozn. red.), ale že takhle najednou? Podle mě muselo jít o jinou zdravotní příčinu. V posledních letech byl na jedné operaci za druhou. Ani narkózy mu nepomáhaly. Asi to všechno zhoršilo jeho zdraví,“ pokračuje Zíma.

„Měl velmi svérázný humor, v práci to ale byl velký profesionál. Už to měl v sobě, být poctivý, zodpovědný a přesný. Měl také některé rysy povahy, kterou mívají šlechtici. V naší profesi není běžné, aby lidé byli takhle svědomití. Rádi jsme se spolu sice třeba napili dobrého vína, nikdy to ale nepřehnal. Miloval pořádek, a to v celém svém životě,“ uzavřel celoživotní kolega Karla Štědrého.

„Tak to mi přinášíte velmi smutnou zprávu. Karla jsem znala od šedesátého roku, pěvecky jsme spolu vyrůstali v divadle Semafor. Sice jsme nikdy nenazpívali duet, ale i s Waldemarem Matuškou jsme udělali písničku Oliver Twist, kterou doteď mám v repertoáru. A když jezdím po fesťácích, třeba s Wohnouty, pořád ji mladí lidé znají a vyžadují ji po mně,“ řekla Super.cz Eva Pilarová.

„Karel byl jinak vyloženě srandista, nesmírně veselý a příjemný člověk. Naposledy jsem se s ním setkala na oslavě jeho osmdesátin, kdy trošku pravda zapomínal, ale pořád byl ještě v pohodě. Jsem strašně ráda, že si ještě zažil publikum, které k němu bylo velmi vlídné a dopřálo mu i standing ovation (potlesk vestoje – pozn. red.). Jinak mi je to samozřejmě moc líto. Odchází další člověk, který ke mně patřil,“ dodala královna swingu.

Zpráva zasáhla i další dlouholetou Štědrého spolupracovnici Yvettu Simonovou. „Jsem z toho celá rozhozená,“ říkala nám se slzami na krajíčku.

„Bude mi strašně moc chybět. Byl to opravdový kamarád, přítel, neuvěřitelně ochotný člověk. Cokoliv jsem potřebovala, s tím mi pomohl, všechno zařídil. A přestože vím, že na tom nebyl dobře, věřila jsem, že se to zlepší. Každý člověk má neustále naději. Ještě nedávno jsme spolu měli představení a působil tak, že jsem doufala. Proto mě Karlova smrt překvapila,“ uvedla Simonová, která se Štědrým prožila půlku své pěvecké kariéry.

Reklama

Další články

Načítám