Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jako by zapomněla úplně stárnout! Eva Pilarová (†80) patří ke stálicím na české hudební scéně a jako by se ani její hlas s postupujícím věkem nijak neměnil, právě naopak! Při zkoušce na jubilejní koncerty se ukázalo, že jí to pořád zpívá! Královna českého swingu si na „prkna, která znamenají hudbu“, stoupla poprvé v roce 1960 a od té doby z nich neslezla!

Zpívat začala v kostelním sboru, později pokračovala v rozhlasovém. Chtěla jít na konzervatoř, jenže maminka, která letos oslavila úctyhodnou stovku, jí to zakázala.

Po vystudování obchodní akademie se bez souhlasu rodičů dostala na brněnskou Janáčkovu akademii múzických umění, kde studovala operní zpěv. Naučila se techniku a jako jedna z mála na popové scéně se také může chlubit rozsahem tří oktáv.

Po studiích hned zamířila do Semaforu a její sláva se začala šířit po celé republice.

Eva má za sebou tři manželství, to s tanečníkem Janem Kolomazníkem, kterému přitom nikdo nevěřil, vydrželo už třicet let. Honza se o Evu stará a jeho ego dokáže snést, že je to ona, kdo domů nosí peníze.

Výročí vždy dobře naladěná zpěvačka oslavuje dvěma galakoncerty. Jeden už v úterý proběhl v Brně (bohužel bez nemocného Karla Gotta), na druhý se mohou fanoušci těšit ve čtvrtek. Pilarová zazpívá s hosty Matějem Ruppertem, Vojtou Dykem, kapelou Wohnout nebo začínající hvězdou Tomášem Ringelem.

Na koncertě v pražské Lucerně, který bude moderovat Aleš Cibulka, nebudou chybět ani největší hity, jako například písně Kočka není pes, nebo Hrom aby do tebe lásko má prásk a řada dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám