Hlavní obsah
Článek

České Vánoce si snad nikdo neumí představit bez tradičních pohádek, které televize každý rok vytrvale reprízují, protože si je děti i dospělí neustále žádají.

Ač se ty nejslavnější pohádky na televizních obrazovkách objevují už více než padesát let, diváci si pomalu zvykají na to, že se svět netočí jen kolem Pyšné princezny Krasomily v podání Aleny Vránové (83), Popelky Libušky Šafránkové (†68) či princezny se zlatou hvězdou Lady, kterou ve své nesmrtelné roli ztvárnila Marie Kyselková (80).

V pohádkách nové generace se konečně objevují půvabné princezny, jež by se postupně mohly stát nástupkyněmi svých legendárních předchůdkyň. K takovým patří například Eva Josefíková (34). Ta si zahrála v pohádce Čertova nevěsta a letos se divákům představí ve zbrusu nové pohádce Korunní princ.

Hvězdičkou večera na Boží hod bude zase půvabná Eliška Jansová (23), která v lecčems připomíná další slavnou princeznu Jasněnku (Michaela Kuklová). Eliška si v pohádce Svatojánský věneček zahrála princeznu Verunku, o kterou se bude ucházet coby prostý kuchtík Ondra Jiří Mádl.

Pohádkovou příležitost chytla za pačesy i sympatická Slovenka Dominika Zeleníková (25). Poněkud plachou zrzečku uvidíme v pohádce Johančino tajemství. „Johanka je čistá, upřímná postava. Je to něžné děvče, ale má v sobě kus chlapecké rebelie, ze všeho nejraději jezdí na koni, který je v podstatě jejím nejlepším přítelem, nebo se učí střílet z kuše. Je pracovitá a velmi laskavá,“ prozradila o své princezně herečka.

Princezna Johanka by klidně svým přístupem mohla připomínat princeznu Ladu. Ta v myším kožíšku utekla před zlým králem Kazisvětem do sousedního království a vůbec jí nevadilo pracovat na zámku jako kuchtička. Pohádku si diváci mohou pustit na druhý svátek vánoční. Uvidíme, jak se divákům nové princezny budou líbit, protože laťka je nastavena opravdu hodně vysoko a legendární princezny zatím nikdo nepřekonal.

Která z novodobých princezen se vám líbí nejvíc?
Eva Josefíková
58,3 %
Eliška Jansová
19 %
Dominika Zeleníková
22,7 %
Celkem hlasovalo 19561 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám