Hlavní obsah
Článek

Na dovolenou na Sicílii, kterou si teď užívá, se herečka Eva Holubová (65) těšila už na karlovarském filmovém festivalu, kde se zastavila na pouhý jeden den. A to nikoli kvůli filmu, i když se tam uváděl snímek Teroristka, v němž hraje. Přijela totiž jako kmotra knihy.

Právě po křtu sci-fi Ve jménu zítřka mladého spisovatele Thomase Blanka, na kterou pěla samé ódy, jsme si popovídali. "Sci-fi jako takové mě nebaví, ale tahle knížka má velmi silný ekologický přesah. Je o ničení naší planety a je velmi čtivě napsaná. Můžu ji vřele doporučit. Další důležitá věc v té knížce je, že hrdinové se nevzdávají. A jedna z mých priorit je víra v naději a láska k životu," svěřila Holubová, která knihu přečetla během dvou nocí.

Sama se také k psaní knihy chystá, a to společně se svojí dcerou Karolínou, která je talentovaná fotografka. Psaní mají v plánu právě na Sicílii, kam jezdí na pravidelnou rodinnou dovolenou i s dceřiným přítelem Matějem.

"Bude to dvanáct rozhovorů, jako dvanáct měsíců. A nejde o to, že jsme Eva Holubová a Karolína Holubová, herečka a fotografka. Jde o to, že já jsem vlastně produkt totalitního režimu, když to řeknu takhle ošklivě, a ona je produkt postkomunistického režimu, která žije dlouho v Británii. Budou to názory na obyčejné věci, o kterých si povídají matka s dcerou. Na lásku, na cestování, na různé věci. Měl by to být manuál proti malým depresím. Říkáme: Knížečka pro ženy, muži na vlastní nebezpečí. A to bychom chtěly napsat a doplnit jejími fotografiemi," prozradila.

Holubová se od dcery nechává i velmi ráda fotit. Takhle vznikly například snímky, na nichž je Eva nastylizovaná jako Sophia Loren. V plánu jsou i další italské herečky. "Máme ještě nějaké v zásobě. Ale Gina Lollobrigida mě tak moc nebere, protože nejsem tak krásná jako ona. Ale strašně mě bere Anna Magnani. Ta měla větší frňák než ta Lollobrigida, k ní se víc blížím," smála se Holubová.

Líbí se vám Eva Holubová v plavkách
Ano, sluší jí to.
66,7 %
Nelíbí se mi.
33,3 %
Celkem hlasovalo 802 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám