Hlavní obsah
Článek

Režisér Vladimír Michálek natočil moderní filmovou love story Pohádkář na motivy stejnojmenného bestselleru Barbary Nesvadbové (49). V hlavních rolích se potkají Jiří Macháček, Aňa Geislerová (47) a poprvé v českém filmu hvězda světového modelingu Eva Herzigová (51).

„Pro mě je to příběh o vášni, která může být spalující a která si dříve nebo později vybere svou daň,“ představuje režisér Vladimír Michálek film. „S vášní se nedá kalkulovat, je to velice špatný obchodní artikl. Doufám, že tohle se nám podařilo do filmu dostat.“

Podle prvních fotografií i videoukázek je film skutečně nabitý milostnými vášnivými scénami, které spolu rozehráli Jiří Macháček s Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou.

Pohádkář je milostné drama muže, který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami. Ženy jsou pro něho výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje.

„Moje postava je vlastně určena vztahem k ženám,“ říká Jiří Macháček „Má několik identit a on sám vlastně ani nepovažuje za důležité, která z nich je ta pravá.“ Díky scénáři se tak ocitl v posteli se dvěma krásnými ženami. Zatímco s Aňou Geislerovou se dobře znají a milostné scény už si spolu zahráli, s Evou Herzigovou se potkali až těsně před natáčením. A jaké jsou jeho ženy?

„Karla je žena ve středním věku, která si uvědomí, že nikdy neprožila tu pravou lásku a v tomhle ztroskotanci ji najde. Prožívají spolu vášeň, ty krásné věci, které by si měli prožít všichni,“ přibližuje svou postavu Eva Herzigová.

„Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha. Navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany, která je druhou životní partnerkou Pohádkáře, herečka Aňa Geislerová.

„Bylo jasné, že s oběma to Jirkovi velmi dobře funguje,“ prozradil zdroj ze štábu. „S Aňou se dobře znají, takže ještě před natáčením milostných scén spolu žertovali, ale jak se jelo naostro, tak to zahráli naprosto přesvědčivě. S Evou si zase hned porozuměli, i když Eva není profesionální herečka a byla na ní znát trocha nervozity, ale Jirka jí právě při těchto náročných scénách velmi pomáhal,“ dodává člen štábu.

Reklama

Další články

Načítám