Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zavzpomínat na své začátky se rozhodla Eva Čížkovská (58). Herečka, která se dostala do povědomí diváků rolí striptérky Ály z legendárního Discopříběhu, zapátrala ve svém fotoalbu a našla opravdový poklad.

„Trochu jsem zalovila v archívu. Moje první hlavní role, natáčení pro ČT s Pavlem Brabcem, inscenace Odpouštím Ti, tatínku,“ napsala si k fotografii v plavkách Eva. Herečka měla ve svých dvaceti letech skvělou figuru a tu si udržuje dodnes.

Na svou první televizní inscenaci vzpomíná Čížkovská ráda už proto, že si hlavní roli tehdy měla zahrát její kolegyně. „Po jednom představení v Národním jsem seděla v klubu, přisedl si ke mně režisér Pavel Brabec, jestli bych si troufla na hlavní roli v televizní inscenaci. A já drze, že ano. Až pak mi došlo, že nevím, do čeho jdu... Původně to měla hrát Mahulena Bočanová, ale nepustili ji ze školy. Hledal tedy novou představitelku. Bez konkurzu, beze všeho jsem dostala hlavní roli,“ svěřila se před časem Eva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám