Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K Silvestru alkohol patří, ať už nás to těší, nebo ne. A svoje zkušenosti s ním, včetně pořádného trapasu, nám svěřila herečka Eva Čížkovská (58), kterou známe ze seriálu Ohnivý kuře. Stal je jí ještě ve věku, kdy si ji pamatujeme jako striptérku z filmu Discopříběh 2.

"Víno mám opravdu ráda," řekla nám ve vinařství v Třebívlicích. "Já červené nepiju, protože mi nedělá dobře. Ale ráda chodím na degustace, protože kamarád dováží víno, a jsem u něj častým hostem. Člověk se dozví hodně nového. Třeba to, že když je víno suché, neznamená to, že nemá zbytkový cukr," je teď z Evy téměř odbornice.

"Jinak jsem přes bílá suchá vína. Ale vždycky, když mě někdo zve na víno s tím, že je výborné a kvalitní, odpovídám, že mu svůj názor řeknu až ráno. Není to ani tolik o té ceně, protože to víno nemusí být úplně levné, ale v momentě, kdy ráno vstanu, a po čtyřech deci mě bolí hlava, tak vím, že nebylo úplně nejkvalitnější," míní.

A ten slíbený trapas? "To jsem byla čerstvý vinař a má kolegyně na tom byla dost podobně. Rozhodly jsme se, že si večer po představení na zájezdu dáme vínko a budeme pít bílé. Objednávaly jsme si, přišel hezký pan číšník, a my chtěly nějaké dobré suché bílé víno. A on nám nabídl tramín červený. A my se na něj usmály s tím, že přece chceme bílé víno. A teprve po jeho vysvětlování, že tramín červený je vlastně bílý, jsme se zastyděly za neznalost," vyprávěla nám Eva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám